REISE UTEN RETURBILLETT (oppleverden) hits
Hjem Add Om meg Kontakt

3

REISE UTEN RETURBILLETT

I det norske samfunnet ligger det en ganske sterk uskreven norm knyttet opp mot masse forventninger. Vi skal fullføre utdanning, få kjæreste, bolig, hund og barn. Mange mener da at man har nådd "målet". Selvfølgelig er det en fin ting også, men vi har det så utrolig travelt! Hva er det vi skal nå? Vi glemmer jo helt å reise! Når vi står der 25 år gammel med lån opp til halsen, 2 barn og 2 voksne i fast jobb, er det ikke umulig - men litt vanskeligere å komme ut i verden og oppleve det den har å by på. Og når jeg mener ut å oppleve verden, så mener jeg ikke en chartertur til Gran Canaria på skandinavisk drevet hotell, norsk kaffe i kofferten og nye vennskap med andre norske turister. Jeg har aldri forstått meg på folk som sier "reising er ikke for meg", det handler som regel om trygghetsbehov. Ved å reise vil du lære å forstå mer av verden og hvorfor vi er så utrolig heldige i Norge. Hvis du har lyst til å uttale deg om et land, så er det lettere å uttale seg om man har vært der, fordi har du noe negativt å si - har du garantert noe positivt å formidle også! 

Er du ung og "fri", jobb et års tid, spar opp så mye du klarer og kjøp en billett til den verdensdelen du drømmer om å oppleve. Det blir mer og mer populært å backpacke i Sør-Asia blant annet. Her kan du finne billetter til 2500 kr til Bangkok, Thailand. Underveis kan du jobbe på barer, hostels eller cafe (o.l.), som regel får du ikke noe spesielt betalt, men du bor gratis og får gratis mat og alkohol. Dvs at du bruker ingen penger. Du legger på forhånd av en sum for returbillett, som back up. Så reiser du til du blir tom for penger. Det er ikke umulig, det er heller ikke uvanlig. Når jeg reiser møter jeg mange som gjør det samme, men det gjenstår enda å møte en nordmann som gjør det samme. Kanskje det blir deg? 

#reise #asia #barn #blogg #ferie #penger #fotografi #norge  • 06.01.2018 kl.22:44
  Enig i det du skrev i starten. Mange er så opptatt av å kjøpe hus, bil, få barn ifra ung alder. Reising og opplevelser er noe alle burde prioritere sååå mye mere!! Heller penger til reising enn til en bil.
  07.01.2018 kl.21:20
  Janne Breland:
  Jeg er så enig. Alt ordner seg til sist uansett.
  08.01.2018 kl.20:13
  Det må være herlig å reie så mye! Jeg har også venner som sier at reising ikke er for dem. Jeg forstår det virkelig ikke. Man lærer så utrolig mye og får se så utrolig mye. Ikke minst så lærer man å sette pris på det man har. Alle her det ikke så bra som oss, og det kommer så utorlig tydelig frem når man reiser rundt og blir kjent med andre mennesker fra andre kulturer.  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta